Tiedote 3/2014 (9.7.2014)


1. LENNONVALMISTELUTILAN KÄYTTÖMAKSUT 2014

Kaikilta, joilla on lennonvalmistelutilaan eli ”torniin” käyvä avain, laskutetaan vuosittainen käyttömaksu. Koskee myös Vesis ry:n jäseniä, mikäli ”avainlätkä” on ohjelmoitu myös tornin oveen sopivaksi.

Kuluvan vuoden 20 euron maksu laskutettiin huhtikuun loppupuolella ja eräpäivä oli 15.5.2014.  Niiltä joilla kyseinen maksu on tässä vaiheessa maksamatta, on tornin avain nyt suljettu. Samoin on tehty jo aiemmin viime vuonna maksamatta jättäneiltä.

Mikäli et katso tarvitsevasi avainta, sen voi toki palauttaa, jolloin ensi vuonna laskua ei tule. Vesis ry:n jäseniltä vastaavasti avain suljetaan tornin puolelle, jos niin haluat. Mikäli lasku ei ole tavoittanut sinua, ilmoita osoitteesi ja päivitä muutkin yhteystietosi: Jukka Salokannel, jukka.salokannel(ät)pp.inet.fi.

HUOM! Edellä oleva ei liity Vesis ry:n käytössä olevaan klubitilaan. Sen mahdolliset avainten muutosasiat hoidetaan Vesis ry:n kanssa yhteistyössä.


2. OVIEN LUKITUKSET

Lennonvalmistelurakennuksen ovia on jätetty lukitsematta tänä vuonna usein ja samoin ovia on kiilattu auki-asentoon. Klubitilan terassin puoleinen ovi unohtuu usein lukitsematta kahvion aukioloaikojen ulkopuolella, samoin tornin varauloskäynti toisessa kerroksessa. Käyttäjiä kehotetaan tarkentamaan toimintaansa jatkossa. Vesis ry:n käyttämiin klubitiloihin on myös murtauduttu kesäkuussa. Hälytykset toimivat taas hyvin ja mitään ei ole viety, johtuen tosin myös siitä, että mitään arvokasta ei säilytetä tiloissa. Tilojen valvontaa aiotaan kuitenkin edelleen parantaa.


3. LENTOPAIKAT.FI KORVAAMASSA LAKKAUTETTUA VFR-SUOMI –LENTOPAIKKATIEODOSTOA

Finavia lopetti VFR-Suomi lentopaikkatiedoston helmikuussa 2014. Sitä korvaamaan on tullut Suomen Ilmailuliiton tuella www.lentopaikat.fi – sivusto, jota ylläpitää Tom Arppe. Sivusto on jo aiemminkin ollut olemassa mutta nyt sen sisältöä ja ilmettä on kohennettu ja VFR-Suomen tietoja on siirretty sinne. Siirtymävaihe on menossa, tietojen taso ja esitysmuoto eri kentistä on vielä kirjava. Lahti-Vesivehmaan osalta pysytään mahdollisimman tiukasti ilmailuasiassa. Yleisempi Vesivehmaata koskeva info on sitten näillä omilla nettisivuilla. Vesivehmaan osalta uutta lentopaikat.fi:ssä on uusittu laskeutumiskartta, joka on laatinut Aki Suokas. Kiitokset Akille!

Muista, että sivustolla oleva tieto on kaikkien kenttien osalta epävirallista (kuten oli aikaisemminkin) ja sivuston toimivuus on lentokenttien antaman oikeiden päivitysten varassa. Sivusto nykymuodossaan on siis vielä kehittelyvaiheessa.


4. SÄÄASEMA

Vaisala – tyyppinen automaattinen METAR – sääasema toimii taas ainakin toistaiseksi. Vaisala ei enää päivitä asemaa osien saatavuuden ja myös korjausten hintataso on karannut. Mutta Oskari Pajunen Sysmän ilmailukerhosta on saanut aseman taas toimintaan. Säätiedot näkyvät näyttölaitteessa tornin toisessa kerroksessa entiseen tapaan. Myös ilmailuradiolla säätiedotuksen pitäisi kuulua, mutta on jo aikaisemmin havaittu, että nykyiset pienitehoiset lähettimet eivät läheskään aina käynnistä tiedotetta. Aseman tekniikka on jo kymmeniä vuosia vanhaa. Puhelimella tiedotusta ei enää kuule, ao. lankaliittymä on poistettu.

Toinenkin sääasema on olemassa. Se on yleiskäyttöön tarkoitettu peruslaite eikä siinä ole pilvimittaria tai maanäkyvyyttä. Ainakin tämä sääasema saadaan myöhemmin näkymään lentokentän nettisivuilla mutta oman liittymämme tekniikka on tökkinyt ja esitysnäkymä netissä halutaan käyttäjäystävällisemmäksi. Kehittely ja virittely jatkuu Oskarin toimesta. Kiitokset Oskarille asiaan paneutumisesta jo tässä vaiheessa!