Tiedote 4/2014 (8.8.2014)


1.    LENNOKKIKILPAILUT

Aikaisemmista tiedoista hieman poiketen: Lahti-Vesivehmaan lentokentällä on lennokkikilpailut la-su 30.–31.8.2014. Kysymyksessä on liidokkien SM-kisat kahdessa eri luokassa. Toiminta tapahtuu lennokkien lennätyspaikalta, mutta lennokit voivat nousta jopa 2000 FT korkeuteen. Siksi lentotoiminnan on huomioitava kyseinen toiminta tavallistakin huolellisemmin ja vältettävä lentokentän yläpuolella matalalla lentämistä. Laskuvarjohyppytoiminta ja lennokkitoiminta koordinoivat toiminnan keskinäisesti.

Tapahtumasta julkaistaan varoittava NOTAM.

2.    ASEMATASO

Lentokoneiden pysäköintipaikan eli asematason metsän puoleinen reuna on raivattu pensaikosta ja tasoitettu. Aluetta ei toistaiseksi ole mahdollista päällystää. Raivaustyö tehtiin ennen kaikkea siksi, että kasvava pensaikko oli jo aivan asematason reunassa. Nyt on mahdollista tarvittaessa pysäköidä lentokoneita päällystetyn asematason reunaan.

Aluetta ei kuitenkaan ollut tarkoitettu autojen parkkipaikaksi. Autot tulee edelleen pysäköidä lennonvalmistelurakennuksen ja Museohallin väliselle alueelle tai lentohallien tuntumaan lentokoneiden siirtämistä estämättä.

3.    ÖLJYINEN JÄTE

Lennonvalmistelurakennuksen roskasäiliöissä on usein havaittu tyhjiä lentokoneiden öljypurkkeja. Nämä ovat ns. öljyistä jätettä ja ne eivät kuulu roskiin. Öljypurkit, öljyiset rätit ja jäteöljy on jokaisen koneenomistajan/öljynvaihtajan/lisääjän ehdottomasti huolehdittava itse ongelmajätteisiin, eikä niitä tule säilyttää lentokentän alueella. Väliaikainen pienten määrien säilytys on rakennusten omistajien luvalla mahdollista sisätiloissa, suljetussa astiassa.