Tiedote 4/2015 (21.7.20145)


1.    Muistutus: Lentokenttä on suljettu lentotoiminnalta la 25.7. klo 10–17. Ajat tässä Suomen aikoja. Tämä muistutuksena, NOTAM julkaistaan erikseen. Syynä Ford Mustang Owners Club ry:n automerkkiyhdistyksen jäsenilleen järjestämä tapahtumaviikonloppu ja kokoontumisajo, jonka yksi toimintapiste on Vesivehmaan lentokenttä.

2.    Vesis – klubin tilojen valvontaa on tehostettu ja valvontalaitteistoa on päivitetty yhteistyössä Vesis ry:n kanssa. Käyttöoikeudet pysyvät ennallaan, mutta hälytyspuhelut menevät nyt vartiointiyritykselle. Huolimattomuudesta johtuvat virhehälytykset muuttuivat samalla maksullisiksi. Jukka Salokannel antaa käyttöoikeuden omaaville tarvittaessa lisätietoja.

3.    Vanhat lentokonehallit. Isot lentohallit ovat viime syksynä siirtyneet Senaattikiinteistöiltä Asikkalan kunnan omistukseen. Näistä Lahden Ilmasillan hallinnassa oleva Ilmailumuseo sekä Lahden Ilmailukerhon (LIK) hallit säilyvät entisessä käytössään. Puolustusvoimien käytössä olleet ns. 3 ja 4 hallit (opaskartassa hallit 20 ja 21) on nyt vuokrattu Joen Service Oy lentokonehuolto- ja korjaamoyritykselle. Neloshalliin tulee lämmin lentokoneiden huoltotila-osa ja muissa tiloissa on Joen Servicen omaa (lento)kalustoa ja he tarjoavat myös talvisäilytysmahdollisuutta yhdistettynä lentokoneen vuositarkastukseen. Asikkalan kunta on vetänyt näiden hallien tuntumaan vesijohdon sekä päällystänyt huolto-osan piha-alueen ja rullaustieliittymän. Joen Servicen huoltotoiminta ei ole vielä alkanut, sillä halleissa tehdään parhaillaan muutos- ja parannustöitä.

4.    Tiekunta. Lentokentän liittymätielle on nyt perustettu tiekunta. Tiekunnan toiminta alkaa loppukesän tai syksyn aikana. Tiekunta on siis itsenäinen organisaatio, jossa on osakkaita (23 kpl), joille on laskettu ns. yksikkömäärät. Yksiköiden perusteella määritellään vuotuiset hoitomaksut ja yksiköt muodostavat myös äänimäärän vuosikokouksissa. Asikkalan kunta ja ennen kaikkea tiekunta tiedottavat jatkossa.