Tapahtumakalenteri

Enduromoottoripyörien kilpailuPerjantai  27.5.2022 - Lauantai 28.5.2022 - Lentokentän pohjoiskulma, tapahtuma-alueena osittain myös kiitotie 18/36 joka suljetaan NOTAMilla

Salpausselän Moottorikerho järjestää yhteistyökumppaneittensa kanssa VGN moottoripyöräkilpailun Enduropyörille. Varsinainen kilpailupäivä on lauantai 28.5.2022. Kilpailussa on useita sarjoja, joten käytännössä kilpailulähtöjäkin on useita lauantaipäivän aikana.

Kilpailureitti on pääosin maastossa lentokentän ulkopuolella, mutta kilpailukeskus on lentokentän pohjoisosassa ja varikko-, pysäköinti ja tukitoiminnot ovat kiitotiellä 18/36 sijoitettuna mahdollisimman lähelle kiitotien 36 (pohjoinen) loppupäätä.

Ilmailukäyttöön jää edelleen kiitotie 07/25 sekä asemataso ja tankkauspaikka. Kilpailun järjestäjän kanssa on sovittu, että lentokoneiden rullausyhteys alkaen Aeropolen hallilta kiitotielle 07/25 säilyy koneiden siirtelyä varten. On kuitenkin tiedostettava, että moottoripyörien kilpailulähtöjen aikana lentokoneiden siirtely Aeropolelta (tai päinvastoin) saattaa vaikeutua. Kannattaa ehkä suunnitella lentokoneiden käyttö niin, että ne olisivat väliaikaisesti sijoitettuna asematasolle tai sen läheisyyteen niiden käytettävyyden helpottamiseksi.

Tapahtuman rakennustyöt alkavat torstaina. Purku pääosin viimeistään sunnuntaina mutta joitain rakennelmia siirretään pois vasta maanantaina. Tämä tuli yllätyksenä eikä ole tapahtumasta laaditun sopimuksen mukaista. Kiitotien 18/36 lentotoiminnalta sulkeva NOTAM on siis laadittava ajalle 26.-30.5.2022 aikataulujen epämääräisyyden takia.

Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiön puolesta pyydetään ilmailutoimijoilta pitkämielisyyttä, jotta tämä tämä tapahtuma saadaan kahlattua läpi.