Tiedote 1/2016 (7.4.2016)

1. Laskukierros kiitotielle 25 oikeanpuoleiseksi

On pitkään keskusteltu kiitotien 25 laskukierroksen vaihtamisesta oikeanpuoleiseksi. Tarkoituksena on saada melukuormaa pienennettyä Vesivehmaan kylän päätä. Asiaan on suhtauduttu ilmailijoiden keskuudessa myönteisesti epävirallisten keskusteluiden tasolla. Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiön hallitus keskustelee asiasta vielä lähiaikoina kokouksessaan, jonka jälkeen asiasta tiedotetaan ja tieto siirretään lentopaikat.fi. TraFi suhtautuu asiaan myönteisesti, mutta varsinainen päätös on lentopaikan pitäjän.

Asiaa voi edelleen kommentoida ja kertoa mielipiteensä, mielellään sähköpostitse jukka.salokannel(at)pp.inet.fi


2. Tapahtumat vuonna 2016

Katso erillinen listaus tästä linkistä. Päivitetyt ja toteutumassa olevat tapahtumat ovat kuitenkin näiden nettisivujemme kalenteriosassa, eikä linkin takana olevaa tapahtumalistaa päivitetä, joten varmista aina siis kalenterista.


3. Pysäköintiruutu kesäkaudeksi moottorilentokoneille (huhti-lokakuu)

Lentokone/omistajakohtainen pysäköintiruutu asematasolla.

  • Ruudut 1-4: 200 euroa kausi,
  • Ruudut 5-9: 150 euroa kausi.
  • Ruudut asematason takareunassa (4-5 ruutua): 100 euroa kausi.

Numerointijärjestys lennonvalmistelurakennukselta tankkauspaikan suuntaan. Oikeus pitää konetta kesäkauden 2016 "omassa" ruudussa. Ruutuun pysäköineen vieraan koneen saa siirtää pois.

Ruudussa saa koneen lisäksi olla ankkurointipainot (suositellaan 20 litran vesikanistereita vedellä tai hiekalla täytettynä) sekä mahdolliset pyöräpukit. Muun tavaran säilytys ruudussa on kielletty. Lentopaikan pitäjällä oikeus siirtää kone pois lyhytaikaisesti ylläpidon tai lentokentän muiden tilaisuuksien niin vaatiessa. Aloitettu ruutujen maalaustyö suoritetaan loppuun heti keväällä 2016, jolloin ne myös numeroidaan. Varattu pysäköintiruutu ei poista kotikenttämaksua, mikäli ao. ilma-alus pitää kotipaikkanaan Lahti-Vesivehmaata. Kesäkauden ruudut voi nyt varata Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiöltä.