Tiedote 1/19 (21.4.2019)

1. Lentokauden 2019 merkittävät tapahtumat

Muita kuin ilmailutapahtumia on nyt tiedossa vain kahtena viikonloppuna ja ne aiheuttavat lentokentän lyhytaikaisen sulkemisen. Niistä julkaistaan aikanaan NOTAM. Kaikki tiedossa olevat tapahtumat, joilla saattaa olla merkitystä kentän käytölle, on siirretty tämän nettisivuston kalenteriosaan.

Kannattaa taas ilmailumielessä huomioida Ilmailuun tutustumispäivä la 8.6.2019 klo 11-15. Silloin kaikki lentokentällä toimivat haastetaan mukaan. Kukin haluamallaan tavalla: Joko toimitsijaksi järjestelytehtäviin tai esittelemään omaa lajiaan. Tapahtuma on samalla Fly In, johon toivotaan mahdollisimman paljon lentokalustoa muualta vierailemaan Vesivehmaalla. Tiedottakaa kaikki tästä tapahtumasta edelleen. Pienenä takaiskuna on, ettei veteraanikone DC-3 voi tänä vuonna osallistua vaan se on pidemmällä ulkomaan komennuksella. Mutta muutenkin saamme hienon tapahtuman kasaan.

2. Uusi sääasema

Olemme saaneet Liikenne- ja viestintäministeriöltä jo viime vuoden puolella avustuksen sääaseman uusimiseksi. Avustus myönnettiin syksyllä, joten aseman toimitus- ja asennustyö jäi kuluvalle vuodelle, keväälle ja alkukesälle. Automaattinen asema on Vaisalan autometar -sääasema ja se korvaa aikaisemman vastaavan aseman, joka osittain toimii edelleen, mutta ei ole enää muutamaan vuoteen ollut teknisesti päivitettävissä.

EFLA Autometar tiedot on saatavilla omalla ilmailutaajuudellaan (uusi taajuus) sekä linkin kautta netistä (useasta paikasta). Sääaseman kuuntelua puhelinyhteydellä ei enää tule. Tarkemmin tiedotetaan asiasta sitten kun on valmista.

3. Lentokoneiden pysäköintiruudut

Ovat jälleen käytettävissä ja oletus on, että viime vuotiset käyttäjät ovat edelleen samoilla paikoilla. Jos ei jatka pysäköintipaikan käyttöä, tulisi siitä ilmoittaa mahdollisimman pian, lentokauden laskutus tapahtuu muutaman viikon sisällä, eli vältetään sotkua. Muutama vakituinen paikka on vapaana, varaukset lahtivesivehmaa@gmail.com.

Vieraspaikat ovat tarkoitetut ensisijaisesti vieraille lyhytaikaiseen käyttöön, maksimi n. 5 vrk.

4. Kiitotie 12/30 suljettu ilmailukäytöstä

Pitkään harkittu asia kiitotien 12/3 0 osalta on toteutumassa, eli kyseinen kiitotie poistetaan ilmailukäytöstä. Sen kynnyspituus on ainoastaan 450 metriä ja pinnan laatu nykykoneille melko heikko. Sitä ei ole käytetty useisiin vuosiin. Koska lentokenttä on vahvasti muutoin kehittämistyön alaisena, on katsottu, ettei kyseisen kiitotien kunnossapitoon ole mielekästä panostaa. Kiitotielle ei ole silti tulossa mitään rakennelmia ja se pidetään kasvillisuudesta edelleen puhtaana. Kiitotien käyttö esimerkiksi liidintoimintaan on omalla vastuulla edelleen mahdollista tai joka kerta erikseen annetulla luvalla muutenkin. Toistaiseksi käytetään termiä "suljettu" mutta kaikkien lentopaikkatietojen päivitysten jälkeen kiitotie katsotaan poistetuksi ilmailukäytöstä.