1. Kiitotien 07/25 päällystys

Vihdoinkin on saatu uusi päällyste kiitotie 07/25:lle! Työt tehtiin kesäkuun alkupuolella. Ylikorkean puuston raivausta kiitotien 07 jatkeella tehdään vielä. Kiitotien 25 jatkeen puustoa on viime talvena kaadettu metsänomistajan toimesta ja esteiden raja on siirtynyt taaksepäin. Tästä syystä kiitotien 25 siirrettyä kynnystä voitiin vetää uusien maalausmerkintöjen mukaisesti hieman taaksepäin.

Hankkeen rahoitti pääosin Asikkalan kunta ja myös Liikenne- ja viestintäministeriöltä saatiin avustusta. Tietenkin Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiökin sijoitti hankkeeseen kykyjensä mukaan. Tarkka kustannusten jälkilaskelma on vielä tekemättä.

2. Toimintakesä 2018

Kausi on vielä menossa, mutta jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että se on ollut kaikkien aikojen vilkkaimpia. Asiaan vaikuttivat tietysti hyvät säät, vilkas koulutustoiminta ja huikeasti lisääntyneet vierailevien koneiden käynnit, yhtenä syynä Tampere-Pirkkalan remontti. Ikävää on, että laskuvarjohyppytoiminta on ollut hiljaisempaa Hämeen Laskuvarjourheilijoiden lentokoneen teknisten vaikeuksien takia. Mutta nyt hyppytoiminta näyttää taas sujuvan normaalisti.

3. Yleisötapahtumia

Kesän yleisötapahtumat ovat myös menneet hyvin. Erityisesti Ilmailuun tutustumispäivä 9.6.2018 oli aikaisempia suurempi tilaisuus. Kävijöitä oli 1900 ja lentokoneita mukana yli 40 kpl.

Vielä yksi tapahtuma on jäljellä, Jokamiehen kiihdytyspäivä 24.-25.8. Perjantaina järjestelytyöt alkavat iltapäivällä klo 14 ja itse tapahtuma on lauantaina. Se päättyy silloin n. klo 19. Päättymisaika voi hieman elää tapahtuman keston mukaan.

Lentokenttä on suljettu NOTAMilla siis perjantaista 24.8 klo 14 alkaen lauantaihin klo 20 saakka.