TIEDOTE 3/2016 (8.9.2016)

1. SUPPLEMENTTI: AIP SUP 77/2016 FINLAND FIR, TILAPÄINEN RAJOITUSALUE EFR286 LUSI

Linkin takana oleva Supplementti aiheuttaa vahvasti rajoituksia Lahti-Vesivehmaan lentotoimintaan 26.- 30.9.2016. Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiö antoi asiasta pyydetyn lausunnon kuten myös Suomen Ilmailuliitto. Näin rajoittaviin ilmatilavarauksiin oltiin tyytymättömiä, mutta ne ovat edes jotenkin hyväksyttäviä huomioiden ajankohta, jolloin paras harrastus- ja yleisilmailukausi alkaa olla lopuillaan. Lausunnoissa pyydettiin näihin supplementtien karttoihin ilmailukarttapohjaa, ja nyt ainakin tässä on sellainen.

https://ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2016/EF_SUP_2016_07...

Jos tuolla ko. viikolla (vko 39 ma-pe) aikoo lentää, kannattaa perehtyä rajoituksiin.

2. OIKEANPUOLEINEN LASKUKIERROS KIITOTIELLE 25

Oikeanpuoleinen kierros kiitotielle 25 otettiin käyttöön keväällä. Asia on otettu hyvin vastaan eikä ongelmia ole ilmennyt. Lähes kaikki vierailijatkin ovat asian huomioineet, mikä kertoo hyvästä lennonvalmistelusta.

Ainoa seikka mihin on kiinnitetty huomiota on, että nyt myötätuuliosaa lennetään jonkin verran lähempänä lentokenttää (kiitotietä) kuin aikaisemmin. Suositus on, että lentokentän päältä tai ihan sitä sivutenkaan ei lennettäisi myötätuuliosalla, sillä tuolloin voidaan olla tarpeettoman lähellä laskuvarjohyppyjen alastuloa tai lennokkitoimintaa.

3. TYÖVOIMAA

Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiö on saanut palkkatukea yhden vuoden määräaikaista (ja osa-aikaista) työsuhdetta varten. Hommaa on hoitamassa Timo Rantanen, joka aloitti 8.8.2016. Toimenkuva on papereissa laitosmies, mutta kenttämestarista puhutaan jo yleisesti. Sopii sekin. Lentokenttäsäätiö saa kipeästi kaivattua apua käytännön tehtäviin joita kyllä riittää.