Tärkeää

Ilmailutiedot


------------------------------

  • Lentopaikkojen perustietojen päivitys Finavian VFR-Suomi / Finland sivustolla on päättynyt 7.2.2014 alkaen. Kyseiset tiedot saa nyt näkyviin kohteesta www.lentopaikat.fi. Poikkeamat tiedoista entiseen tapaan NOTAM-tietoina.
  • HUOM! Moottoroiduilla ilma-aluksilla suoritettavat nousut ja laskut lentokentällä ovat sallittuja MON-FRI 0500-2000 UTC sekä SAT-SUN 0600-1900 UTC (kesäaikana MON-FRI 0400-1900 UTC sekä SAT-SUN 0500-1800 UTC). Suomen aikoina nämä ovat aina: ma-pe klo 7-22 ja la-su 8-21. Näiden aikojen ulkopuolella lentotoimintaa on ympäristösyistä rajoitettu ja niihin vaaditaan lentopaikan pitäjän antama ennakkolupa (PPR).
  • Lennokkitoimintaohje ( = Miehittämätön ilma-alusjärjestelmä) uusittu 9.3.2021. Ohjeistus löytyy lentopaikan toimintaohjeista kohdasta 14.A-B.

Ajankohtaista tietoa ilmailulle EFLA:


Lentopaikkaa koskevia NOTAM -tiedotteita ei enää julkaista tällä lentopaikan internet sivustolla vaan ne löytyvät kuten muutkin NOTAM tiedotteet sekä lentopaikat.fi Lahti-Vesivehmaan tietojen kautta.

----------------------

Lennokit ovat nykyisin "miehittämätön ilma-alusjärjestelmä". Sitä koskeva ohjeistus ja toiminta lentopaikoilla on uudistunut. Katso lentopaikan toimintaohjeista kokonaan uusittu kohta 14 A-B ja huomioi myös sieltä linkki karttaan "rajoittava UAS-vyöhyke".

________________

Lahti-Vesivehmaan sääasema on toiminnassa. Ilmailuradiolla se toimii taajuudella 135,250 Mhz. Paina kolme kertaa rauhallisesti lähetyspainiketta. Internetin kautta löytyy osoitteesta https://aviamaps.com/metar luettelosta tunnuksella METAR EFLA, josta löytyvät myös kaikki muutkin Suomen automaattiset sääasemat.

Vesivehmaa autometar weather https://aviamaps.com/metar

_________________


Kiitotie 12/30 on poistettu ilmailukäytöstä.

-----------------------------------------------------------

Kiitotien 25 laskukierros on oikeanpuoleinen 11.4.2016 alkaen. Tarkoituksena melukuorman vähentäminen Vesivehmaan kylän päältä.